fredag 11 mars 2016

Besök på Stocksundsgårdens äldreboende

Tack för ett bra besök på Stocksundsgården.

Igår besökte Christina Böös, Alexandra Anstrell från Haninge och jag själv Stocksundsgården och kocken Karoline Nordefors. Alexandra hade bett om att få göra ett besök och prata mat och kök eftersom just detta äldreboende vann 1:a pris i tävlingen och mat för äldre förra året.

Vi bjöds på kaffe, te och kakor och hade ett mycket intressant samtal om allt om och kring mat och mathållning för äldre.

Karoline ligger inte på latsidan utan fortsätter jobba för att ständigt förbättra i köket. I november 2015 blev Stocksundsgården först i Sverige att KRAV-certifiera ett kök på äldreboende på nivå 2. Det innebär att maten lagas med minst 50 procent KRAV-godkända livsmedel.

Min filosofi är att måltiderna till de äldre ska vara rogivande, värdiga och personliga”, säger kocken Karoline Nordefors.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar