fredag 19 oktober 2012

Mörby centrum

Styrgruppen för Mörby centrum hade möte i veckan. Det var länge sen sist men det känns bra att vi kommit igång med arbetet igen. Jag har sagt det förr men det tål att sägas igen; vi har väntat länge nog...

För mig är det viktigaste att vi får en bra, trygg och säker utomhusmiljö. Självklart är vi också värda ett bättre centrum med bra butiker, vi ska inte behöva åka härifrån för att uträtta de dagliga ärendena. Men omgivningarna är viktiga! Runt Mörby centrum är det många som känner sig otrygga idag, både avseende på trafiken och även rädsla för att bli utsatta för brott. Det måste gå att kombinera.

Fastighetsägaren Diligentia har presenterat ett förslag på utformning/lösning som väl inte var så himla bra. För att vi ska få den goda, säkra, trygga och snygga utomhusmiljön är det viktigt hur butikerna är lokaliserade och hur transporter till dessa ska lösas. Det funkar inte med strömmar av gående och cyklister på samma plats som bilar, lastbilar och bussar.

Nästa gång styrgruppen träffas är den 19 november och då hoppas vi på att vårt budskap till Diligentia gått fram. De är ju givetvis också angelägna att få ett attraktivt centrum.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar