måndag 11 juni 2012

Vi är i mål!

Vid dagens rekordkorta fullmäktigemöte fattade vi äntligen beslut om styrdokument för dagvatten. Redan 2005 fick förvaltningen uppdraget att ta fram ett förslag till dagvattenpolicy. Under resans gång har uppdraget justerats och vi har nu fattat beslut om ett riktigt skarpt styrdokument för dagvatten. Vi har ett dokument jag är stolt över, nu gäller det bara att alla i kommunen lever upp och levererar vad de ska. Vi ska naturligtvis ha en bra, modern och miljöriktig hantering av vårt dagvatten.

I och med att strategin är antagen av kommunfullmäktige gäller den hela kommunen. Hela kommunen och alla förvaltningar arbetar mot samma mål. Detta är viktigt och en förutsättning för att vi skall nå målen. Dels de nationella miljökvalitetsmålen men också EU:s ramdirektiv för vatten.

Nu kommer vi naturligtvis inte bygga om och riva upp allt som finns. Det viktiga är att vi i fortsättningen, från och med nu, gör rätt!

Just det, fullmäktigemötet var extra kort idag pga fotboll. Sverige spelade sin första match i EM, Ukraina på den andra planhalvan och nu när jag skriver detta står det 1-1.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar