onsdag 7 mars 2012

Onsdag och kyligt idag

Dagen började med planberedning på Djursholms slott kl 08.30. Det finns alltid driftiga entreprenörer som kontaktar kommunen med olika kreativa och roliga förslag. Det är då planberedningens sak att bedöma dessa om det är något att gå vidare med. Jag tycker ju att man ska vara lyhörd och lyssna och gärna också vara försiktigt positiv.
Idag fanns flera intressanta förslag som jag tycker vi kan gå vidare med.

Direkt efter detta möte så följde styrgruppsmöte Mörby C. Här har vi inte kommit någonstans egentligen, men eftersom detaljplanen vunnit laga kraft har egentligen fastighetsägaren rätt att bygga enligt denna. Fast en detaljplan tvingar ingen utan ger bara möjligheten.
Tomten där OKQ8 ligger idag ägs av kommunen och det finns ingen politisk majoritet för ett 28-våningars höghus. Det enda man kan vara säker på är att det inte blir något sånt.
Detaljplanen och det arbete som gjordes i samband med denna visar på en snygg centrumbyggnad, prydliga och trafiksäkra omgivningar - det tycker jag egentligen är det viktigaste. Om det sedan blir de stora kedjorna som HM, Kapp Ahl etc etc spelar mindre roll.

Ikväll har vi styrelsemöte i moderatföreningen. Vi ska vara hemma hos vår ordförande och börjar kl 19. På agendan står bl a information om den sk "Lyssna förnya-kampanjen", den har varit omskriven i media redan och jag ser verkligen fram emot den.

Lyssna på människors vardagsproblem och sedan formulera en politik för att hitta lösningarna, perfekt!

Vi ska också fördela arbetsuppgifter. Vi är 13 ledamöter men en massa jobb som ska göras, en del är roligare och lättare en del riktigt tunga uppgifter. Förhoppningsvis är alla nöjda när vi går hem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar