söndag 11 mars 2012

Kommunfulllmäktige

Imorgon måndag den 12 mars har vi kommunfullmäktige. Mötet hålls på Danderyds gymnasium och är som vanligt öppet för allmänheten. För att hitta rätt finns skyltar från huvudentrén.
De ärenden som ska behandlas finns här.

Ett av de roligaste ärenden vi har imorgon är revidering av avfallstaxan. Vi tar nu ett helt nytt grepp och inför en mera miljöstyrande taxa. Det innebär att de som gör rätt hemma i köket premieras med en lägre taxa. T ex blir det billigare att sortera ut matavfallet för att göra biogas av det istället för att kasta det med det övriga brännbara. Vi ska inte elda upp en bra råvara!

Danderyds sjukhus sorterar ut sitt matavfall och får när den nya taxan slår igenom den 1 april en halverad kostnad för sitt matavfall! För deras del handlar det om otroligt stora mängder men jag hoppas att vi kan få till en ordning där våra skolor, förskolor och andra sk verksamheter sorterar ut matavfallet och också får del av den kostnadsbesparing som görs. Det är ju inte meningen att fastighetsägaren ska få vinsten och skolan göra jobbet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar