fredag 7 oktober 2011

Fredag igen

Tänk vad fort veckorna går, snökaos i norr och här hade vi hade sommar så sent som häromdagen. Ur led är tiden.

Imorgon ska vi i koalitionen diskutera budget för 2012. Samling på Slottet imorgon bitti sen sitta och prata, lyssna och diskutera en hel lördag. Inte för jag hoppas på regn och rusk men......
I juni beslutade tekniska nämnden om budget för både drift och investeringar. En sommar har gått och hösten med ekonomisk oro är här. Förutsättningarna ser lite annorlunda ut än den ljusa tid vi skymtade vid tiden för vårt beslut. Måste nog fundera ordentligt om det krävs några revideringar innan förslaget läggs på fullmäktiges bord i slutet av november.
Det gäller att hålla hårt i slantarna, det är pengar från danderydsbornas arbete och slit vi har att varsamt hantera. Det är ett stort ansvar och det gäller att fördela dem klokt mellan alla kommunens olika verksamheter. Det är det som vi i huvudsak ska prata om imorgon.
När vi sedan sitter vid budgetfullmäktige har som regel både socialdemokrater och folkpartister mera pengar, av någon underlig anledning. Nej, det är för att de har alltid skattehöjarvapnet att ta till. Som jag ser det så värnar de inte lika mycket om danderydsbornas egen frihet att själv få avgöra vart pengarna ska gå.

Idag är Håkan Juholts girighet på allas läppar. Även Aftonbladets Lena Melin går hårt åt honom. Lena talar om hur eliten skor sig men själv tror jag faktiskt det är ett allmänmänskligt drag. Vem vill inte ha pengar utan att anstränga sig. Skillnaden är bara att för eliten handlar det om så mycket större pengar, de har möjlighet att sko sig på nivåer som vi vanliga dödliga bara kan drömma om.......

Undrar också lite över vad (KD) håller på med. Birro var befriande att lyssna till på Debatt igår kväll. Mats Odell pekar med kniven mot Göran Hägglund, inte i ryggen utan rakt framifrån. Både dumt och okamratligt!

Trevlig helg på er alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar