måndag 12 september 2011

Måndag idag

Idag är det måndag igen, tänk vad fort tiden går. Känns faktiskt som om den går fortare och fortare också?
Förra veckan var jag i New York. Mötte dottern som var på väg hem till Sverige från Los Angeles och hann med ett kort möte med sonen också. Ungas värld har verkligen krympt, nu flyttar man lika lätt till något annat land eller världsdel som man förr flyttade till någon grannförort. Självklart är det positivt att vidga sina vyer även om jag som mamma får en liten tår i ögat. Det blir faktiskt inte riktigt samma sak att prata i telefon som att ses på riktigt.

Hittills har en stor del av dagen gått åt att svara på mejl. Det samlas snabbt ihop sig en hel drös. Det är enkelt att mejla och det underlättar självklart men hinner man inte läsa, svara och rensa upp blir det ett tufft jobb att gå igenom en lång lista med rödflaggade meddelanden.
Många meddelanden handlar fortfarande om parkeringsböter. Hoppas verkligen att förvaltningen får ut informationen om parkeringsreglerna som gäller. Vi måste ta ett ansvar att informera om gällande regler så att man inte parkerar fel och får böter i onödan.

Ikväll har vi utbildning för våra förtroendevalda, sammanträdesteknik står på agendan. Det är mycket att hålla reda på och även om det är ordförandes ansvar att se till att allt går rätt till så gäller samma sak här som om parkeringen. Att kunna regelverket gör det hela både enklare och roligare. Jag har själv gått på ett antal kurser men fullärd blir man nog aldrig. Att repetera är nyttigt!

På onsdag har vi budgetgenomgång med KSAU. Tekniska nämnden har fattat beslut om budget för 2012 och nu ska den gås igenom ordentligt med KSAU. De här två senaste vintrarna har gått hårt åt våra vägar och cykelbanor. Asfalten har spruckit på många håll och potthålen är fler än vanligt. Det kostar pengar att laga men gör vi det inte nu så är risken stor att gatorna blir ännu sämre, de lagar sig ju inte själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar