onsdag 31 augusti 2011

Parkeringsböter

Många, många är det som fått parkeringsböter den här sommaren. Många har fått dem när de parkerad bilen vid sidan om vägbanan för att inte stå i vägen för annan trafik. Med två hjul utanför vägen kallas det för "parkering i terräng". Den regeln är inte något som vi beslutat här i Danderyd utan gäller generellt i hela landet. Man får helt enkelt inte parkera bredvid vägen.

Nu kan man ju tycka att det är lite småaktigt att bötfälla när man är och tar sig ett kvällsdopp efter jobbet. Ja, det tycker jag faktiskt också! Men det skulle bli väldigt knepigt att säga att viss felparkering är OK, när lappen redan är utskriven.
Jag kan däremot tycka att informationen kunde varit mycket bättre, förhoppningsvis blir den det också i framtiden. Man ska nog inte förutsätta att alla kan varje parkeringsregel utan man behöver påminnas via skyltar eller annat.

Här i Danderyd är marken, antingen det är grus eller gräs, bredvid vägen klassad som "parkmark" och att tillåta parkering där är det nog inte många som skulle vilja. Inte jag heller. Däremot ska vi försöka hitta mark där bilar kan parkera. Man ska komma ihåg att det alltid finns de som retar sig på parkerade bilar, det vill man inte ha utanför sitt fönster.

Förvaltningen tittar på problemet och försöker hitta lösningar så alla, eller de flesta, blir nöjda. Att få alla helt nöjda går nog inte utan det måste bli något slags kompromiss. Men sådan är politiken.....



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar