onsdag 31 augusti 2011

Onsdag 31 augusti

Är det här den sista sommardagen, eller är september också en sommarmånad? Ja underbart är den här tiden, svarta kvällar och nätter och soliga dagar.
Politiken har gjort en rivstart. Man är ju fortfarande lite ovan men det känns jättekul att vara igång.
Vi har moderat ordförandemöte i eftermiddag. Vi ska väl börja så smått att prata om våra respektive budgetar. Det ekonomiska läget är ett helt annat nu än när vi senast hade diskussionen uppe. Det gäller att prioritera rätt saker, för prioritera behövs. Vi måste vara försiktiga med skattebetalarnas pengar, kanske lite extra mycket nu.

Imorgon har vi moderat gruppmöte, då träffas fullmäktigegruppen för att gå igenom ärendena som ska upp till kommunstyrelsen på måndag och sedan fullmäktige den 26 september.

Tekniska nämnden har begärt tilläggsanslag för att åtgärda skador på vägarna. De här två stränga vintrarna har gått hårt åt både vägar och gång- och cykelbanor. De pengar som är avsatta i ordinarie budget har gått åt att reparera skador. Får väl se hur diskussionen slutar. Självklart tycker jag det är viktigt att vi får pengarna men samtidigt kan det finnas andra mera angelägna åtgärder som behöver pengar, som vi kanske inte har.....Jag tycker ändå det är viktigt att lyfta frågor på det här sättet, att tydligt synliggöra hur våra skattepengar används.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar