tisdag 16 augusti 2011

Nu börjar allvaret - nämnd redan imorgon onsdag

Just det, nu gäller det att koppla in istället för av! Vi i tekniska nämnden har vårt första möte för höstterminen redan imorgon. En hel del ärenden finns för beslut.

Förutom dessa har jag bett förvaltningen om en redogörelse för vad som hände med parkeringsbolaget i somras. Fanns det ingen dialog eller varför lappade plötsligt parkeringsvakten alla bilar som ju så ordentligt försökte ställa sig vid sidan för att inte hindra övrig trafik. Att bara ha två av hjulen kvar på vägbanan trodde ju alla var bra men då blev det istället "parkering i terrängen" och en lapp på rutan. Hela 700 kr kostade det också, den goda hjälpsamheten.
Danderyds kommun har anställt en ny anläggningschef och detta ärende får hon redovisa för nämnden imorgon.

I övrigt har vi att ta ställning till förvaltningens nya förslag om VA-taxa. Den förra blev inte godkänd av kommunstyrelsens arbetsutskott och nu är taxan omarbetad. Varje kommun har att väva in sina egna förutsättningar och ska få kostnaden för vatten och avlopp täckta via taxan. Skattekollektivet ska inte vara med att betala. I mångt och mycket är ju skattekollektivet samma som VA-kunderna, men det behöver inte vara så.

Nu närmar även vi oss för att få insamling av matavfallet. Förvaltningen vill först genomföra ett prov för att därigenom få kunskapen om hur det kan se ut i full skala. Alla kommuner är olika och jag tycker nog också ett prov just här kan vara bra. Fast ännu bättre för miljön än att samla in matavfallet är ju att det inte blir något alls förstås. Men nu blir det ändå matrester och då ska vi göra biogas av det istället för att elda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar