måndag 13 juni 2011

Tidskriften Riksdag & Departement

I veckans nummer av Riksdag & Departement läser jag att "Regeringen har gett Försäkringskassan i uppdrag att utreda om ensamboende föräldrar ska få överlåta en del av föräldraledigheten till någon som inte är förälder till barnet. Försäkringskassan ska också undersöka hur man kan göra när en förälder i praktiken är ensam om vårdnaden av barnet, t ex om den andra föräldern sitter i fängelse."

Tänk om de tänkt på enmansföretagarna också, och kanske på de små, små företagen. Det finns en hel del tobakshandlare, arkitekter och andra konsulter som de facto inte kan vara lediga. Jo, det kan de förstås men då får inte familjen någon inkomst alls. Att tänka på fängelsekunderna är ju gott men det finns också en hel massa småföretagare som inte utan väldigt stora uppoffringar kan vara lediga.

Hade vi i vår familj inte haft möjligheten att fördela dagarna som vi ville skulle en del frysa inne. Är det verkligen regeringens mening att bara de som är anställda eller sitter i fängelse ska kunna ta ut hela föräldraledigheten? Nej, komplettera uppdraget, tack!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar