måndag 9 maj 2011

Årsredovisning 2010 på fullmäktige ikväll

Ikväll är det dags för kommunfullmäktige att behandla årsredovisningen för 2010. Alla förvaltningar har gjort ett gott arbete genom att göra en sammanställning som var och en kan förstå, den är pedagogisk och tillgänglig. Stort tack till alla som varit inblandade.

För tekniska nämndens del finns mycket att peka på som hänt under förra året. Det är t ex byggen som färdigställts och invigts.

Jag kan heller inte låta bli att nämna all snö som föll. Snösvängen har gjort ett fantastiskt arbete, det finns en del skönhetsfläckar men i stort gjordes ett mycket bra jobb. Om inte annat så kunde man jämföra om man tog sig utanför Danderyds gränser och såg på hur våra grannar hade det med snö.
Av all snö som plogades upp från våra gator, vägar etc byggdes ett högt och stort fjäll vid Rinkebyvägen, ska bli spännande att se hur länge det ligger kvar....... inte är det vackert. Snöröjningen kostade nästan 25 miljoner kronor under 2010, mycket pengar men väl använda.

För att öka på servicen till danderydsborna har tekniska kontoret inrättat en kundtjänst. Förutom kontakt via telefon och mejl finns också möjlighet att tala personligen med tjänstemän från tekniska kontoret. De finns på plats vissa tider i Information Danderyd. Kundtjänsten tar hand om både synpunkter och eventuella klagomål.

Det har satsats extra på renhållning och en mängd nya papperskorgar har kommit upp, hoppas också alla använder dem istället för att kasta skräpet där man står och går.
Vi vill ju alla ha ett rent och snyggt Danderyd, eller hur?

För att vi ska trivas behöver vi också känna oss trygga när vi är ute och går även när det är mörkt. Tekniska kontoret förbättrar belysningen och deltar också aktivt i Trygg i Danderyds arbete.

Kanske blir det något ytterligare jag tar upp ikväll, varje ordförande säger några ord om sin resp förvaltning och jag har sagt det förr men det tål att sägas igen; tekniska kontoret gör ett mycket bra arbete och jag är stolt över att få förtroendet att vara ordförande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar