torsdag 5 maj 2011

Försöka duger...

...Sällskapet Amorina annonserar i kommunens kulturkalender och frågar "Hur vill vi ha i vår härliga park?" Synd att varken Amorina eller kommunen faktagranskat annonsen.
Där sägs nämligen att Cilla Lundström "arbetar med parkens skötselplan". Någonstans har det blivit fel för det stämmer inte.
Skötsel- och åtgärdsplanen för Cedergrenska parken är ett dokument som tagits fram av tekniska kontoret och som antagits av tekniska nämnden. Cilla Lundström är inte inblandad.

4 kommentarer:

  1. Carina,
    Likt kungen som drömmer mardrömmar om Robin Hood tycks du ha fått Cilla Lundström på hjärnan. Rimligtvis vet du att Cilla i egenskap av frukträdsexpert under flera år anlitats av Tekniska kontoret för olika uppdrag i Cedergrenska Parken inom ramen för dess skötselplan. Dessutom är hon en av många som ligger bakom de idéer och den kunskapsbas som utgör själva planen.

    Jag kan förstå om du upplever det som jobbigt att få mothugg gällande planerna på att låta Stocksunds hamn expandera in i parken. Men varför du som ansvarig politiker sänker debattnivån till ren smutskastning och i tidigare blogginlägg riktar svepande och obelagda anklagelser mot Cedergrenska Parkens vänner om ojusta metoder begriper jag inte.

    Kan vi inte hålla oss till diskussion i sak?

    SvaraRadera
  2. Cilla Lundström6 maj 2011 kl. 09:53

    Om du bara visste hur många som varit och är engagerade i parkens skötselplan Carina! Det är ett projekt som tekniska kontoret gjorde som verkligen haft förankring och fortfarande har det.

    Bland annat minns jag Amorinas Ulla Assarsson och flera av deras medlemmar i engagerade samtal på flera av de träffar och guidningar som gjordes när planen kom till. Kommunens första digra inventering av parken gjordes av Sten Hellqvist m fl på Naturskyddsföreningen, och senare av Tomas Lagerström från SLU, som också hade guidningar i parken. Mötet som Amorina inbjuder till på lördag är föreningens kanske femhundrade genom åren…

    Många har lämnat idéer och underlag till den plan som utarbetats, så även jag. Cedergrenska parken har alltid engagerat Danderydsborna och de ideella bidragen till parken i form av kunskap och råd har varit otaliga. Den typen av stöd är bra Carina!

    Nu är det ingen som arbetar med planen i meningen att den görs om eller så, och jag skulle själv ha titulerat mig annorlunda om jag gjort affischen. Men att skälla på en formulering i en affisch gjord av en förening som under decennier haft och fortfarande starkt bidrar till parken är verkligen att skjuta snett. Föreningars engagemang i allmänna platser är bra, Carina!

    Det här påhoppet på Amorina och kommunens informationsavdelning (som får sig en rejäl skopa) skulle aldrig ha kommit om det inte varit för debatten om strandens framtid.

    En park blir aldrig bara en angelägenhet för en teknisk nämnd eller ett kontor.

    Alla är välkomna på lördag klockan 15 för att diskutera vad som ska göras i parken!

    SvaraRadera
  3. Hej Carina!
    Egentligen är det ju inte något större fel på formuleringen av annonsen om Amorinas vandring i Cedergrenska parken om man inte läser den som fan läser bibeln. Men inte ens då går det riktigt att hävda det du gör i ditt senaste påhopp. Cilla Lundström är ju som de flesta vet engagerad av Tekniska kontoret för att genomföra den skötselplan som Tekniska kontoret beställde och som blev så bra. Men inte bara det, hon var dessutom i likhet med många andra engagerade invånare delaktig i processen att arbeta fram själva skötselplanen innan den nådde Tekniska kontoret och långt, långt innan den behandlades i Tekniska nämnden.
    Det är väldigt lätt att hitta mycket goda argument för att underhålla och vidareutveckla de rekreativa värdena i parken med sitt fria strand- och vattenområde. Samtidigt är det lätt att förstå att argumenten tryter för att göra om parkens strand- och vattenområde till en marina något som så klart går emot allmänhetens intresse. Det är väl i det ljuset vi skall se desperationen att försöka få bort fokus från sakdiskussionen.
    Välkommen in i den diskussionen i stället!
    Sten Hellqvist
    Naturskyddsföreningen i Danderyd

    SvaraRadera
  4. Man kan undra hur stark förankring parkens skötselplan har i den tekniska förvaltningen.

    Titta på sidan 13. Där finns två jollebryggor utlagda från stranden. Det är en av dem föreningarna ansöker om byggnadslov för nu.

    Där finns ingen brygga som har minsta likhet med tekniska kontorets ansökan om pontoner nu!

    Cilla Lundström
    Cedergrenska parkens vänner

    SvaraRadera