tisdag 5 april 2011

Möte med Trafikverket

Idag träffade Danderyds kommun Trafikverket. Trafikverket är en myndighet som ansvarar bl a för våra statliga vägar. I vår kommun är Edsbergsvägen och Norrtäljevägen statliga, vilket innebär att Trafikverket bestämmer vilken hastighetsgräns som ska gälla, vilka tidsintervall vägen ska asfalteras etc etc.

För flera år sedan motionerade jag i kommunfullmäktige att hastighetsgränsen ska vara högst 70 km/h. Efter detta har kommunen också vid flera tillfällen skrivit till Trafikverket och bett dem sänka hastighetsgränsen till max 70. Trots att Trafikverket mycket väl vet vad kommunen vill i frågan så införde man sk variabla hastigheter. Vid lågtrafik står det 100 på skyltarna!
Jag har träffat Trafikverket ett antal gånger, varje gång får de höra vad danderydsborna vill och varje gång är det som att tala med en vägg. Det är svårt att ha en konstruktiv dialog med någon som inte vill lyssna.

Jag ger aldrig upp, inte förrän hastighetsgränsen på motorvägen genom Danderyd är satt till max 70 km/h! Jag har också hört av Trafikverket att bullerstörning är en variabel när de sätter hastighetsgränser. Alla vet ju, tom Trafikverket, att det bullrar högre och värre vid högre hastigheter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar