måndag 21 februari 2011

Kommunstyrelse

Sitter idag på moderatkansliet och arbetar, fy bubblan vad mycket jobb det är inför årsmötet. Har fått valberedningens förslag till styrelse, ska diskuteras ordentligt på styrelsemötet imorgon.

Ikväll har vi kommunstyrelsemöte. Träffar våra koalitionspartner kl 17 för att gå igenom vad vi, centern och kristdemokraterna kommit fram till på våra respektive gruppmöten.
Massa spännande ärenden är det, kan som exempel nämna;
Naturreservat i Rinkebyskogen. Jag är glad för att vi nu föreslår inrättandet av ytterligare ett naturreservat i kommunen. Många känner nog till min tvekan tidigare men jag har faktiskt gjort helt om!
Ombudgeteringar och reviderad budget, låter kanske inte så spännande men är faktiskt en stor fråga. Budgetprocessen i en kommun är så lång så mycket hinner hända från nämndernas budgetbeslutet i juni och fullmäktiges i november.
Vi ska också besluta om en revidering av kommunens miljöprogram. När vi i tekniska nämnden behandlade remissen hade vi många förslag till förändringar, de allra flesta är nu inarbetade. Detta dokument skrivs inte i sten, det kommer nog att behöva revideras fler än en gång. Det är viktigt att vi tar miljöfrågorna på allvar, det här är ialla fall en god början.

2 kommentarer:

  1. Hej Carina,
    Ett bra beslut som kommunstyrelsen fattade igår var det om att trädgårdsmästartomten "Grindstugan" i Cedergrenska parken inte ska kunna skiljas från parken och säljas.

    Det vill säga att man uppdrar åt byggnadsnämnden att ändra i den detaljplan som vunnit laga kraft. Att pröva detta i en ny detaljplaneprocess, som det också kallas.

    Samma sak kan göras med stranddelen av detaljplanen. Låt byggnadsnämnden pröva att ändra denna också i en ny detaljplaneprocess! Det behöver parkens publik, och det behöver båtklubben också. Så att det inte förbyggs eller byggs bryggor som ingen vill ha.

    Det finns ju bättre ställen i kommunen att bygga bort båtplatsköer på än den enda kulturhistoriska parken i Stocksund!

    Cilla Lundström
    www.cedergrenskaparken.blogspot.com

    SvaraRadera
  2. Hej
    Ja visst var det ett klokt beslut, tycker jag också!
    Det finns nog inget motsatsförhållande mellan båtägare och parkvänner, alla gillar nog parken lika mycket.
    Som du vet håller jag inte med dig om att "det förbyggs eller byggs bryggor som ingen vill ha".
    Ses imorgon.
    Hälsningar Carina

    SvaraRadera