onsdag 23 februari 2011

Fy bubblan för vintern

Jag gillar vintern, jag gillar det kalla isiga friska. Men, jag börjar tröttna nu. Vi hade 18 grader kallt i morse, det är inte mänskligt att behöva leva i den här arktiska kylan längre nu.
Skönt att få beklaga sig lite, dessutom är det ju inte någon som kan göra något år vädret, eller är det.....

I morgon ska jag på mitt första sammanträdet i Edsvikens Vattensamverkan. Där jobbar alla kommuner som har kontakt med Edsviken tillsammans med vattenproblematiken. Det handlar om dagvatten, vattenkvalitet, fiskar och annat levandes förutsättningar för att leva i Edsviken. Det hjälper ju inte om en gör bra om någon annan gör något dåligt. Samverkan måste till. Ska bli spännande att se vad vi kan göra.

Ikväll förbundsstyrelse. Som vanligt först en macka sen prata, prata, lyssna och lyssna. Länets kommuner ser helt olika ut och har också helt olika förutsättningar. Ibland ställs norr mot söder men det handlar ju faktiskt om att maximera i hela länet. Samverkan här också, det är min melodi.

Imorgon kväll bjuder några föreningar till informationsmöte angående Cedergrenska parken och dess utveckling. Vi ska värna parken, det är det väldigt många som vill. Den är faktiskt unik med sina många olika trädslag och i övrigt vackra parkmiljö. Nu ska Stocksunds Båtklubb lägga ut ett par pontoner för båtar nedanför parken. Ett ramaskri hörs genast från parkvännerna. Trist att man inte kan samverka även här. Det borde ju inte vara någon konflikt. Om det ligger båtar i vattnet nedanför parken så kan ju parken ändå användas precis som innan. Tolerans mot varandra och varandras olikheter borde väl egentligen vara självklart.

1 kommentar:

  1. Hej och nej Carina, med pontoner kan parken inte användas som innan. De pontoner du vill lägga i parken är parkeringsplatser för ett fåtal fritidsbåtsägare. Några futtiga platser som blockerar alla möjligheter för allmänheten att t ex bada.

    Den brygga vi vill bygga som du fick se på mötet är till för alla. De som vill bada, fiska, de som vill ha bryggpicknick, de som vill besöka parken med kanot, småbåt eller som seglar jollar. Och vår brygga gör att parken fortfarande förblir unik med sitt fria sjöläge.

    Vi kommer snart att lägga ut våra förslag på nätet om hur stranden bör utvecklas, och hur man kan göra den mer tillgänglig för alla.

    Vi föreslår som tidigare ett samarbete kring att utveckla parken för alla dess användare. Och att du kommer med oss att skapa 60 nya båtplatser där de inte inkräktar på allmänhetens möjlighet att uppleva unika natur- och kulturvärden.

    I ett samarbete om detta kommer du inte bara få stöd av oss och kunna ge fler båtägare båtplatser, du kommer säkert att få stöd av dina koalitionssystrar i centern också.

    Är du beredd att släppa pontonplanerna i parken för ett samarbete om en sådan, högre, ambition?

    Cilla Lundström
    www.cedergrenskaparken.blogspot.com

    SvaraRadera