fredag 1 oktober 2010

Uppdrag för miljön

På nästa veckas beredningsutskott inför tekniska nämnden i oktober kommer jag föreslå att vi uppdrar åt förvaltningen att ta fram underlag och utreda om det finns sk tyst asfalt som skulle fungera hos oss och som vi skulle kunna lägga på någon av gatorna där vi är väghållare och ansvarig.
Utvecklingen går ibland snabbt och förhoppningsvis finns nu på marknaden något som kan användas och skötas på traditionellt sätt och samtidigt fungera bullerdämpande.
Jag kommer också be om förslag på vägsträcka att användas som försöksgata.
Vi har gjort detta en gång tidigare men materialet som fanns då hade sådana brister att det inte blev aktuellt den gången.
Men skam den som ger sig...nu vill jag försöka igen!
 
Förvaltningen kommer få ytterligare ett uppdrag.
Jag kommer också föreslå tekniska nämnden att ge förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheterna för insamling av hushållens matavfall.
SÖRAB har byggt en mottagningsstation för matavfall på Hagbytippen och också tecknat avtal med Uppsala Vatten om att lämna matavfallet till deras biogasanläggning, där de kan garantera att insamlat och levererar matavfall blir till biogas.

 

2 kommentarer:

  1. Bra initiativ! Kanske Golfbanevägen och den lilla biten av Mörbyleden som går inne viadukten under E18 skulle fungera som försöksgator för tyst asfalt. Men det stora problemet är ju förstås E18 själv...

    SvaraRadera
  2. Carina Erlandsson1 oktober 2010 kl. 13:24

    Ja visst är det motorvägen som är det egentliga problemet. Men jag menar att vi kan föregå med gott exempel "mot" Trafikverket.
    Förra gången, då det inte blev något, var det Enebybergsvägen som var i åtanke men Golfbanevägen är ju ett jättebra förslag.

    SvaraRadera