lördag 1 maj 2010

Sköna maj välkommen.....

Idag den första maj firar socialdemokraterna med en löfteskarusell av sällan skådat slag. Mer pengar till pensionärer, mer pengar till arbetslösa, mer pengar till sjukskrivna, mer pengar till alla......nä men det går väl inte?
Nej, klart att det inte fungerar i verkligheten, men vad gör väl det när ingen kan säga emot. Mona står i talarstolen och nedanför sitter den stora massan och applåderar och viftar med röda flaggor.
Är det ingen som undrar vem som egentligen ska betala kalaset. Har inte staten några pengar i kassan finns det heller inga pengar att fördela, varken till pensioner, bostadsbidrag eller höjd A-kassa. Så enkelt är det, men Mona har ju lovat att höja skatten för vissa, en skatt som förmögna ska betala. Ingen kan dock idag säga vilka de förmögna är som ska betala. Kanske kommer svaret och listan på förmögna den 3 maj?

Under den här mandatperioden har den borgerliga Alliansen sänkt skatten för pensionärer två gånger, till de som arbetat fyra gånger, de har förändrat villkoren för de långtidssjukskrivna så att det nu har större möjlighet att komma tillbaka till arbetslivet.
När socialdemokraterna satt med makten hade de hela 12 år på sig att förändra Sverige, om de egentligen velat. Men att sitta i opposition är en helt annan sak än att ta ansvar.
Jag är rädd för att de rödgröna experimentet kommer flytta Sverige ner i träsket där Grekland, Spanien, Portugal med flera länder i Europa befinner sig.
Att leva över sina tillgångar fungerar inte i längden när det handlar om privatekonomi och det funkar inte heller när det handlar om ett helt lands ekonomi. Men Mona Sahlin har visat att hon inte kan hantera den egna hushållskassan utan att låna, vem tror att hon kan hantera statsfinanserna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar