onsdag 31 mars 2010

Jag har läst (MP)s valmanifest...

Efter att ha läst (MP)s valmanifest undrar jag vilken värld, eller vilket århundrade, de lever i. Något så världsfrånvänt har jag väl inte sett röken av sen jag var hippi på 1900-talet, hade långt hår och kläder med fransar!

Kan dock konstatera att det är många skatter som behöver höjas för att få råd med alla satsningar man talar om. De verkar ha jobbat på temat; mer till alla!

För att förstå vidden behövs nog några exempel;
stora investeringar i järnvägsnätet, bl a vill de bygga höghastighetsbanor.
De vill fördubbla andelen kollektivtrafik och konstaterar då att det inte behövs några nya motorvägar?
De tänker sig ersätta kärnkraft och fossila bränslen med vind- våg- och solenergi. Vet (MP) att av vår energiförbrukning kommer ca 60 % från kärnkraft, det måste bli en gigantisk utbyggnad av vindsnurror och solpaneler runt om i landet.

Samtidigt som de vill ha skatt på lastbilstransporter vill de ha fler företagsetableringar på landsbygden. Hur nu det kan gå ihop, men de kanske inte tänkt på att företagen på landsbygden ska producera något som behöver säljas för att därefter transporteras till kunderna?

Kan också konstatera att de väljer socialdemokraternas linje med mer pengar åt dem som inte jobbar, de tänker sig nämligen att införa friåret igen.

Oj, oj, oj, måste nog säga som Strindberg; det är synd om människorna.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar